Довършителни работи текат в новия търговски обект на Фантастико в Ботевград, който отваря врати утре – 22 декември. По покана на изпълнителния директор на Фантастико груп – Светослав Гаврилов, представители на местните медии имаха възможност първи да разгледат супермаркета. Също така гости бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов и главният архитект Георги  Джотолов. 


Брандирането на различните зони в обекта и осветлението ще помагат на клиентите за лесно и бързо ориентиране. В първата зона са подредени плодове и зеленчуците. От особено значение е стоката да е прясна и свежа. Ето защо се инвестира в специални оборудване за нейното съхраняване, обясни Светослав Гаврилов. Поддържането на свежия вид на плодовете и зеленчуците става чрез специална система за оросяване, добави той. В тази зона ще се приготвят фрешове за незабавна консумация. 


Фантастико предлага детски храни, голямо разнообразие от козметика на водещи световни марки, месо и местни продукти, като на място ще се приготвя мляно месо, замразена и охладена риба, морски деликатеси, деликатесни сирена, разфасовани в магазина и аранжирани с подходящите за тях вина, млечни продукти, колбаси – българско и чуждо производство. 


Акцент в супермаркета е секторът за специализирани, здравословни и био храни. “Ние бяхме първата верига, която инвестира толкова много площ в такива зони, въпреки че преди десет години потреблението не беше толкова голямо. Но това е световна тенденция – хората да консумират здравословна храна. Надяваме се, че с повишаване на жизнения стандарт на хората в България, ще има развитие в следващите години“, обясни Светослав Гаврилов. 


Кулинарният щанд ще предлага различни ястия и салати. В обособена част от него, както вече съобщихме, ще се предлага суши, приготвено от професионалисти.  


Хлябът, както и тестените изделия, ще се замесват и изпичат на място. 


Кафетерията след касите ще предлага фрешове, сладкарски изделия и бързи закуски.


В търговския обект  клиентите ще открият още: аптека Subra, каса за битови сметки и парични преводи Easy Pay, застрахователен брокер I&G, автоматична станция на Speedy, пункт на Българския спортен тотализатор, банкомат.


“Залагаме на това клиентът да има максимален избор от качествени стоки, за да може да избере най-доброто за себе си. Не наблягаме толкова на собствената марка, а на най-доброто, което се предлага от български и световни производители“, подчерта изпълнителният директор на Фантастико груп.   


В новия търговски обект в Ботевград работят над сто човека. Повечето от тях са от Ботевград и околните села, но има и от Враца, Тетевен и други общини. 


Таня Любенова се казва управителят на Фантастико – Ботевград. Тя е от Монтана. Работи в търговската верига от 12 години. Заемала е различни позиции – от продавач до управител  във Фантастико в София.


“С кадрите, няма да крия, имаме трудности и в София, и в страната. Колегите, които се занимаваха с подбора, имаха приемен пункт тук, въпреки че бяхме все още в строителство. Отделно обиколихме околните населени места, срещнахме се с кметовете на селата. Обиколихме доста в района и смятаме, че сме подбрали екип. Естествено има хора, които не са работили досега в тази сфера, залагаме на много обучения. Затова първите дни тук ще бъдат мърчандайзери и отговорници на сектори oт София, за да могат хората нормално да започнат тази работа“, каза пред наш репортер Светослав Гаврилов.  


Той сподели още, че не е имало никакви проблеми при реализацията на проекта в Ботевград. “Това е 45-ия магазин на Фантастико. Свикнали сме, че не всичко върви гладко, но тук не сме имали спънки. Благодарни сме на Община Ботевград за съдействието и професионализма“, заяви изпълнителният директор.


В деня на откриването на Фантастико в Ботевград се очаква стълпотворение от хора, каква организация е направена за спазване на противоепидемичните мерки - на този въпрос Светослав Гаврилов отговори: “Две години работим в условия на пандемия. В началото бяхме много стресирани. Между другото бяхме първата верига в София с пропусквателен режим. В началото беше шок за клиентите, тъй като дотогава никой не ги е спирал да влизат в магазини. Така че ще следим какъв е интересът. Ако е по-голям, ще трябва да се изчака, за да гарантираме сигурността както на нашите колеги, така и на клиентите.".