Община Ботевград организира обществено представяне на три идейни проекта. Това са: основен ремонт на ул. „Гурко“, пешеходна алея по Стара река и „Светкавица“.


Първият проект третира основен ремонт на ул. „Генерал Гурко“, подмяна на част от тротоарната настилка по бул. „България“ и благоустрояване на междублоковите пространства в кв. 76 и кв. 77 по план гр. Ботевград. Повече информация за него ще откриете ТУК.


„Пешеходна алея по р. Стара Река“ има за цел да представи идейно решение за пешеходна алея с ширина 3,5м по поречието на Стара река, свързваща центъра с околовръстното на града, а на по следващ етап с вилна зона „Зелин“. Подробна информация ще откриете ТУК.


Третият проект - „Светкавица“, представлява идейно решение на пространствата на запад от супермаркет „Кауфланд“, включвайки ул. „Хаджи Димитър“ и имота на стадион „Светкавица“, на север по ул. „Хан Аспарух“ до „Културен дом“ и „Квартален клуб“. Още за този проект можете да прочетете ТУК.


Общественото представяне на трите идейни проекта ще се състои онлайн на 18 януари (вторник) съответно от 17, 18 и 19 часа.