За неработещо улично осветление на половината от улиците в новата част на ж. к. „Васил Левски“ в Ботевград сигнализираха граждани в социалната мрежа Фейсбук. 


Тук е моментът да споменем, че сигнали за неработещо улично осветление се подават на телефона на отдел „Контрол по сигурността и обществения ред“, който в момента е 0879496155. Поради технически причини горещият телефон - 080020007, за сигнали при нарушения на обществения ред към Община Ботевград, временно не работи.


Потърсихме информация за причините за неработещото осветление от отговорните служители в общинската администрация. Сигнал за проблема е подаден при тях вчера – 18 януари. Те са реагирали веднага. Уличното осветление в новата част на ж. к. „Васил Левски“ се управлява от два трафопоста. Служителите установили, че на единия от тях предпазителите изключват непрекъснато. Според тях причината е по подземната електрическа мрежа. В момента специалисти са на място и работят по отстраняване на проблема.


Докато завършвахме редакционно този материал, от общината ни съобщиха, че повредата в подземната мрежа е отстранена и уличното осветление в квартала вече работи.