Кандидатурите за член на СЕМ скараха депутатите в парламента. Предложенията на управляващите са Анна Хаджиева и Мария Стефанова. От опозицията подкрепят Велина Тодорова.

Кой да бъде избран за член на СЕМ от квотата на Народното събрание, отново скара депутати, след като вчерашният парламентарен ден завърши със скандал по темата.

СЕМ е орган, изпразнен от съдържание и не върши работата, за която беше създаден, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Като доказателство посочи, че България е на последно място по свобода на словото. Според него отговорност за това има и СЕМ.

Председателят на парламентарната медийна комисия Иво Атанасов контрира, че по време на управлението на Костов полицаи са дежурили в студията на БНТ и по тази причина тъмносиният лидер не би трябвало да говори за свобода на словото.

Депутатът от „Атака” Павел Шопов заяви, че за членове на СЕМ се избират хора, които да обслужат интереси на БСП и коалиционните партньори.

Народният представител от НДСВ Весела Драганова възрази на предложението на опозиционния депутат Любен Дилов за промяна в системата за избор на членове на СЕМ. Според нея това не било наложително.

Другият четвъртък депутатите в парламента ще гласуват предложението.