Португалската суперзвезда на Манчестър Юнайтед и кандидат номер едно за "Златната топка" Кристияно Роналдо разкри, че мечтае отново да спечели Шампионската лига. Той е сигурен, че идването на Димитър Бербатов може да помогне на тима да стане първият тим в историята спечелил Шампионската лига в две поредни години. Както е известно, турнирът КЕШ (Купата на европейските шампиони) бе променен през 1992-1993 година заедно с цялата му формула и от тогава нито един клуб не е успял да спечели трофея две поредни години.

"Историята рано или късно ще се промени. Мисля си, че може и се  надявам да се случи този сезон. Манчестър има невероятния потенциал, страхотни футболисти и мотивация, за да го стори. Тимът ни е много по-опитен от преди, но най-важното е, че в отбора ни пристигна Димитър Бербатов. Трябва да вярваме, че можем да го сторим. Конкурентите ни са обичайните: Челси, Арсенал, Реал М, Барселона и Интер, както и Ювентус", коментира Роналдо в специално интервю пред "Гадзета дело Спорт".

Както е известно, Бербо има два мача с "червените дяволи" в Шампионската лига, но вече е голмайстор на турнира с 4 гола, като се разписа по два пъти срещу Олборг и Селтик. Миналата година Роналдо стана голмайстор на турнира с 8 попадения, като последното бе във финала с Челси в Москва завършил 1:1, но спечелен от играчите на Сър Алекс Фергюсън след дузпи, въпреки пропуска на Роналдо.