Децата от IV група „Пчеличка“, г-жа Златарева, директор на ДГ „Слънчице“- гр. Етрополе, учителките на групата г-жа Верка Нинова и г-жа Красимира Кънчева, леля Сиси посетиха СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе и се срещнаха със г-жа Мария Стоянова -  зам.- директор, с учениците от 1.а клас и с техните учители г-жа Ваня Колева и г-жица Василена Спасова.


Слънчевото настроение на децата се предаде на всички граждани, които ги срещнаха по пътя от градината до училище. Бъдещите първокласници поздравява хората и пееха песнички. 


Децата от 1. а клас посрещнаха гостите пред училището и заедно влязоха вътре, като всяко дете от група „ Пчеличка“ беше хванато за ръка от ученик. Малчуганите седнаха на чиновете на каките и батковците, а те от своя страна им изпяха песнички и рецитираха стихчета.


Децата от ДГ „Слънчице“- гр. Етрополе подариха нарисуваните с много желание рисунки, които бяха приготвили за учениците, а те им дадоха картички, изработени специално за тях и надписани с имената им.


След това заедно рисуваха картини, които малките „пчелички“ занесоха вкъщи на родителите си за спомен от този прекрасен и изпълнен с емоции ден. Работата в екип даде своя резултат, като някои от родителите споделиха с учителките, че децата им вече имат нови приятели.


Децата от група „Пчеличка“ се срещнаха и с г-жа Миглена Сиракова, представител на Детска педагогическа стая. Тя им зададе въпроси по безопасност на движението по пътищата, а те показаха отлични теоретични и практически знания за това, как и къде трябва да се движат на пътното платно - от вътрешната страна на тротоара и далече от бордюра, да пресичат кръстовище със и без светофарна уредба, да спазват социални норми за лична и колективна безопасност на автобусната спирка и при придвижване с велосипед, с лек автомобил, да подбират безопасен път от дома до детската градина, да спазват те и родителите им правилата за безопасност, като слагат предпазните колани и т.н.


Благодарим за поканата на г-жа Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе!


Текст и снимки: Росица Цветкова Василева -


Зам.-директор УД


СУ "Христо Ясенов"- гр. Етрополе