В събота в последния кръг на Южозападната трета лига футболистите на Балкан паднаха като домакини от Кюстендил с 1-2, въпреки че имаха немалко шансове за друг изход на срещата.  Това бе първо тяхно поражение у дома, след като бяха без загуба в Ботевград в продължение на 29 мача. И финишираха на шестото място в един доста добър за тях сезон.


Двата тима играха открит и нападателен футбол, като създадоха немалко положения за гол пред двете врати. Първи можеха да вкарат домакините, когато в 5-та минута удар с глава на Калоян Бонев бе спасен от вратаря. В 22-та минута и гостите имаха отличен шанс, но не можаха да отбележат. В 28-та мощен удар на Йордан Апостолов пред дъгата на пеналта профуча близо до сглобката на гредите.  Кюстендил поведе с 1-0 в 35-та минута след силен удар на Гогов и при този резултат завърши полувремето.


В 53-та минута реферът подмина нарушение в наказателното поле на Кюстендил, а имаше основание да отсъди дузпа.  Минута по-късно бе и най-чистото положение за Балкан, когато Калоян Бонев с глава можеше да вкара след прострелно подаване на Павел Петков. В 62-та Апостолов улучи страничния стълб след удар с левия крак, последва мелле след изпълнение на ъглов удар, от което домакините не можаха да се възползват.


Три минути по-късно Кюстендил вкара втори гол. От Балкан поискаха да бъде отсъдена засада, но това не се случи.  Въпреки негативния резултат зелените продължиха да нападат, в 68-та мощно воле на Апостолов премина близо до вратата. Греди улучиха и Николай Миков и Калоян Бонев, пропуснаха да вкарат и Димитър Руйчев и Костадин Велков. Две минути преди края влезлият като резерва Здравко Атанасов с шут от границата на пеналта отбеляза за 2-1, като топката се удари в гредата и спря в мрежата.


Така Балкан остана на шесто място в крайното класиране със 71 точки. Балансът му през сезона е 21 победи, 8 равенства и 9 загуби и голово съотношение 62-38.