УВАЖАЕМИ  ГОСТИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,


За мен е чест и удоволствие като кмет на община Етрополе да Ви поздравя с Деня на Светите равноапостоли Петър и Павел - Празника на град Етрополе - Петровден! 


Етрополе е град с хилядолетна и славна история. Майстори от различни епохи са съградили тук, в полите на Етрополския балкан, уникално по своя дух и красота селище, съхранило богато културно – историческо наследство.


Преди 95 години, на 12 юли 1927 г. в центъра на Етрополе тържествено е открит Паметник  на загиналите във войните етрополци 1868-1918 г. Застанали на това свято място, ние за сетен път се прекланяме пред саможертвата на героите, отдаваме почит и признателност към достойните и храбри етрополци. И днес техните дела ни вдъхновяват да градим настоящето и бъдещето така, че нашите потомци да се гордеят със своя град.


Въпреки трудностите на времето, в което живеем, стремежът ни е да работим за развитието на Етрополе като устойчив град, за изграждане на една по-добра визия и успешно развитие на нашата община. 


През изминалата година аз и моят екип продължихме да работим усилено и целеустремено за добри резултати във всички сфери на обществено-икономическия живот – здравеопазване, образование, социална политика, благоустройство, европейски програми и проекти, култура, туризъм, спорт и екология. Със средства от общинския бюджет и подкрепа от държавата реализирахме важни за общината проекти.Завършихме още една важна част от водопроводния и канализационен цикъл, асфалтирахме улици,  ремонтирахме общинския пазар и два жилищни квартала, продължаваме да обновяваме училища и детски градини и да подобряваме социалната политика и инфраструктурата. Въпреки огромните трудности, които отказаха голяма част от общините от своите проекти, в нашата община не е замразен или отменен нито един проект. 


За мен и моят екип е особено важно в такива моменти да усещаме подкрепата на всички Вас – гражданите на община Етрополе!


Наш дълг е да развиваме общината и множим направеното, но и да пазим наследството на предците ни, да предаваме на поколенията след нас духа и традициите на нашия град! 


Вярвам, че всички заедно – гражданите, общинското ръководство, институциите и бизнесът ще успеем с общи усилия, с дух и сърце да дадем своя дан за развитието на Етрополе като модерен европейски град.


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, УВАЖАЕМИ  ГОСТИ,


От сърце Ви  пожелавам здраве, лично щастие, успех във вашите благородни начинания!


 


Честит празник!