„Да помогнем на Нели да оздравее” – това е насловът на  благотворителния концерт  на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” и солистите Албена Вескова и Веселин Кузмов, който ще бъде изнесен на 12 юли в Ботевград. Той ще започне в 19 часа  в големия салон на читалището. Средствата от билетите ще бъдат дарени за лечението на ботевградчнката Нели Иванова, която се лекува от онкологично заболяване в Турция.
Билетът струва 15 лева.  Предварителната продажба вече  започна на касата на читалището и  във фирмите  „Атлантис НЕТ“, Магазин „Валерия“,  кафе „Мистерия” в градския парк, магазин „Черното лале“ – с. Врачеш и с. Литаково, Супермаркет „Биляна“ –  Ботевград и Правец, офиса на „Витоша транс” и магазин „Венио” в Правец.
„Тези, които не могат да присъстват на концерта, също могат да се включат в благотворителната кампания.  Те могат да си купят свидетелство за дарение на стойност 10 лева или повече свидетелства на по-голяма стойност. Свидетелствата не осигуряват място в залата, но цялата сума ще бъде дарена за каузата” – съобщи общинският съветник Дамян Маринов, който е един от организаторите на благотворителния концерт.