Това ще се случи в 17:00 в понеделник, заявиха от пресслужбата на държавния глава


Президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава.


На 18 юли, понеделник, в 17:00 часа на "Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на "БСП за България", посочват от президентството.


След като "Продължаваме промяната" не успя да намери необходимите гласове за съставяне на кабинет, а ГЕРБ върна мандата веднага след като беше връчен от Радев, президентът проведе консултации с останалите парламентарно представени партии, за да реши на кого да връчи третия мандат.


инова каза още, че БСП няма да разговаря за правителство само с ГЕРБ и ДПС, докато с останалите ще положи усилия за обединяване около три приоритета и програмата, която преди седмици изготвиха заедно с ПП и ДБ.


"Декларираме нашата готовност да положим усилия, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство. Основата е програмата, конкретна и ясна като стъпки. В нея заложихме три приоритета - да бъдем социалната партия, която поставя на първо място социалната политика. Втори приоритет за БСП е "стабилна икономика", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при срещата с президента.


"И на трето място, за нас безкомпромисната борба с модела на ГЕРБ трябва да продължи", каза Нинова.


От партията нееднократно досега изразиха готовност да сформират правителство, ако получат този шанс.