Доскорошният наставник на Ямбол Тони Дечев сподели пред Sportal.bg, че преговорите му с ръководството на Балкан относно свободната треньорска позиция вече са в много напреднала фаза. Както е известно, ботевградчани останаха без треньор, след като Небойша Видич, който изведе "зелените" до шампионската титла през миналия сезон, взе решение да продължи кариерата си в руския Автодор.


"Водят се преговори и те вече са в много напреднала фаза", заяви Дечев относно възможността да поеме юздите в българския шампион. "Има някои дребни детайли по доста въпроси, които се уточняват още, включително селекция, условия и цели. Това е нормално в такива преговори. Балкан е отбор с амбиции, които съвпадат с моите. По-вероятно е да се срещнем, но все още няма нищо, което да съобщим официално. Въпрос на няколко дни. Не можем да говорим за приключена ситуация без подписан договор. Водим разговори и те са в много напреднала фаза".


"Договорът ми с Ямбол изтече в края на месеца и се бяхме разбрали, че можем да продължим съвместната си работа, ако нямам други предложения и ако те решат да ме запазят", каза Дечев, който водеше ямболии в последните две години и половина. "Нещата се случиха заедно - и тяхното желание да остана, и желанието на Балкан да бъда техен треньор. Ако се разделим, се разделяме като хора, които са се опитвали да вършат работата си както трябва, поне аз се чувствам така. Хората са доволни, искаха да остана, но всички знаем какви са амбициите на Балкан", добави специалистът.