Александър Тодоров: Смятам, че победата ни е напълно заслужена. Извоювахме я в третата част, когато позволихме на Левски да отбележи само 10 точки, а ние - 18, а пропуснахме и няколко стрелби от чисти позиции. И след това продължихме да играем силно, включи се и публиката и до края стана по-лесно. Крайната разлика не е показателна, просто в последните минути гостите бяха явно разколебани.
Още във вторник ни предстои много важен двубой за Балканската лига - в Ботевград срещу Теодо Тиват. Един успех в него ще ни изкачи в Топ 4 и ще се опитаме да се възползваме от шанса. А в събота също имаме тежка среща като домакини на Рилски спортист. Въпреки че днес загуби у дома си от Берое, на финалния турнир за Купата на България видяхме колко силен и сериозен отбор е отборът от Самоков.


Тони Дечев: Дойдохме в Ботевград да победим. Не успяхме, защото позволихме на Балкан да изиграе много силно второ полувреме. А и с този нисък процент от тройката - едва 3 от 18, нямаше как да спечелим. А само преди няколко дни в Куманово стрелбата ни зад дъгата бе 50 процента. Преди края на двубоя, при двуцифрена преднина на Балкан, някои от нашите играчи просто спряха да играят, затова смятам, че разликата в крайния резултат не е реален, имайки предвид класите на двата тима.
Жалко е, че отново останахме четвърти в класирането. Това място очевидно тежи на целия отбор. Но до края на редовния сезон остават още мачове. А в крайна сметка всичко ще се реши през месец май.