Днес в Етрополе домакините от Чавдар спечелиха областния полуфинал за Купата на България, побеждавайки Балкан с 3-1 (0-0). За излъчване на отбора от София област, който ще продължи в надпреварата, в областния финал етрополци ще срещнат победителя от срещата Ботев Ихтиман - Рилски спортист, които играят на 17 август.


Балканци - без преобладаващ брой титуляри - първи имаха възможност да вкарат, когато в 25-та минута удар с глава излезе в корнер. В 32-та минута пресилен жълт картон получи Николай Миков, а веднага след това за реакция на решението такъв бе вдигнат на треньора Иван Редовски.


С подобни неадекватни отсъждания главният съдия Георги Иванов от Благовград, който трудно тичаше по терена,  се отличи и до края на мача. В последната минута на полувремето бе единствената опасност, създадена от домакините, когато силен удар премина над напречната греда.


Домакините откриха в 65-та минута, когато след корнер топката попадна у Петър Величков и той с мощен диагонален удар опъна мрежата.  В 69-та минута реферът нараво измисли фаул за домакините, след изпълнението му се получи рикошет, топката бе докосната от играч на Чавдар, удари се в страничната греда и влезе във вратата за 2-0.


През второто полувреме в игра влязоха и титулярите. Първи на терена се появила Емил Колев и Дейвид Йорданов. След това в 70-та минута влезе Калоян Бонев, а в 75-та - Здравко Атанасов и Павел Петков. От тези моменти нататък балканци бяха далеч по-активния отбор. В 77-та минута Калоян Бонев вкара с глава след центриране на Павел Петков и намали на 2-1.


След това последваха няколко поредни удара към вратата, пазена от доскорошния вратар на Балкан Костадин Котев, той спаси един от тях, другите преминаха покрай вратата. В стремежа си да стигнат до равенство балканци се откриха в защита и във втората минута на добавеното време тимът от Етрополе отбеляза трети гол чрез Сотиров.


Агитката на домакините разполагаше само с две скандирания: едното беше името на отбора, другото, което повториха многократно, бе "к*р за Ботевград".