Украинският милиардер Ринат Ахметов, чието финансово състояние се оценява на 30 милиарда долара, днес бе посочен за поредния нов спасител на "Кремиковци" и ЦСКА. Бизнесменът, който е собственик на украинския футболен гранд Шахтьор (Донецк), е изпратил свои хора, които днес са се срещнали със синдиците на металургичния гигант, за което призна Людмил Павлов, лидер на КТ "Подкрепа" в завода.

Запознати с делата на "Кремиковци" обаче твърдят, че интересът на Ахметов всъщност съществува от много време насам, но до този момент украинецът е действал чрез своя довереник Константин Жеваго.

Ако подобен сценарий стане факт, със сигурност ще възникнат и доста чисто административни пречки за купуването на ЦСКА. Както е известно, според правилниците на ФИФА и УЕФА, един и същи човек няма право да е пряк собственик на два или повече клуба, участващи в Евротурнирите. Въпреки това в световната практика вече има прецедент със собственика на Челси Роман Абрамович, който чрез свой доверен човек издържа и ЦСКА (Москва).