Отново е 15 септември и отново учениците тръгват на училище 


Тържеството в ОУ „Христо Ботев” в Етрополе започна с тържествено издигане на националния флаг на фона на Химна на РБългария. 


Сборна група ученици повдигнаха празничното настроение с импровизирана програма.


Официални гости бяха Марин Маринов – председател на Общинския съвет, Станка Димитрова- заместник-кмет на Общината, Ивайло Георгиев – Представител на Клуба на миньора и минното дело при Елацште-Мед – Етрополе, Ирена Ботева-председател на Обществения съвет при училището.


Станка Димитрова поздрави присъстващите с новата учебна година, прочете и връчи на директора приветствения адрес от името на кмета Димитър Димитров.


С приветствени празнични слова се обърна и Марин Маринов. 


Ивайло Георгиев също поздрави присъстващите с първия учебен ден и обяви наградите за първокласниците от Клуба на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе.


Ирена Ботева-председател на Обществения съвет при училището пожела на учителите, учениците и на техните родители успешна и спорна учебна година.


След празничното слово на директора Иван Иванов, той връчи наградите на Синдиката на българските учители на учителите и на наградените ученици, взели активно участие в подобряване интериора на училището. 


След първия звънец, учители и ученици си отправиха към класните стаи, като преминаха през символичната отворена книга на знанието. 


Първокласниците ги очакваше приятна изненада – подаръци за първия учебен ден – книжка с лично обръщение от Кмета на Общината и от Клуба на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе.


На добър час, ботевци!


 


ТЕКСТ И СНИМКИ: Христо Христов