На тазгодишното международно изложение за интериорен дизайн Maison&Objet в Париж, LG Electronics окончателно затвърди своя имидж на компания, обвързана със зелената идея и природосъобразен начин на живот.

На изложението LG представи своята иновативна линия домакински електроуреди "Eco-Chic Living".
С тази серия LG представи технологии, водещи до екстремно намаляване на разхода на енергия. При това без да поставя потребителите пред избора между естетичното и природосъобразното.

Серията перални машини на LG за 2008г. (F1402FDS, F1402FDS5, F1402FDS6) работи с пара.
Тя се грижи, както за здравето на потребителите, така и за околната среда.

Тази технология намалява консумацията на вода, като в същото време подобрява ефективността на пералнята.

Количеството вода, което 1000 потребители на парната пералня спестяват годишно, може да напълни басейн с олимпийски размери - 2 500 000 литра вода.

Освен, че спестяват разходи за енергия, пералните машини с пара на LG се грижат и за здравето на потребителя - те унищожават алергени и убиват микроби, причиняващи алергични заболявания. Антиалергичните качества на серията F1402FDS са сертифицирани от Британската Алергична Фондация.

Не на последно място - парната технология пести също и време. Парата елиминира гънки и миризми само за 20-минутен парен цикъл и елиминира нуждата от гладене. 

Микровълновата печка SolarCUBE предлага перфектна комбинация от бързина, удобство и компактен размер.

Печката предлага 4 различни режима на готвене: халогенен нагревател, грил, конвекция и микровълни.

Благодарение на това LG SolarCUBE приготвя храната 4 пъти по-бързо и спестява до 50.7% повече енергия от конвенционалните печки.

Количеството енергия, което LG SolarCUBE спестява за 1 година, може да освети 103-етажна сграда в продължение на 4 часа.

(На максимална мощност LG SolarCUBE използва 19,272 киловатчаса на година - 2.2kw x 24ч. x 365 дни. Това значи, че за 1 година спестява около 19,272 kwh.

Сградата Емпайър Стейт Билдинг, която има 103 етажа, използва 4,566 киловатчаса електричество на час, т.е. - спестената годишна енергия на микровълновата печка на  LG е достатъчна да захрани Емпайър Стейт Билдинг за 4 часа.

Хладилникът GR-P227LDBJ привлича с изключителен дизайн - с инкрустирани цветя,  с широко разтварящи се френски врати.

Хладилникът е тип Side-by-Side, с 26.7 литра повече пространство.

Снабден е с интелигентен сензор за оптималната температура, освежител за балансиране на влажността и технология със зелени йони на вратата, която има ефект на естествен антибиотик и пази от мухъл, съхранява свежестта на храната по-дълго и спомага за подържане на еднаква температура в хладилника.

Само за 1 година използването на този хладилник е еквивалентно на засаждането на 8 дървета.

LG Linear Compressor refrigerator използва с 39% по-малко енергия в сравнение с други 600-литрови side-by-side хладилници и отделя 111кг. по-малко въглеродни емисии.

Средното количество въглероден окис, абсорбирано годишно от 50-годишно кедрово дърво, е 14кг.