Софтуер на компанията Бианор постига до 90% намаление на корпоративните сметки за международни мобилни разговори. MobiECO Optima спестява и до 30% от сметките за национална мобилна телефония, твърдят от разработчика.
Програмата анализира всяко изходящо мобилно обаждане и го насочва през ценово най-изгодното трасе, като за целта използва функционалностите на корпоративната телефона централа.
С помощта на решението става възможно и до 50% намаление на разходите за изходящи обаждания в роуминг. Тази негова характеристика, заедно със значителното оптимизиране на разходите за международна телефония, правят MobiECO Optima подходящ за компании, чийто бизнес е свързан с пътувания в чужбина, или такива, които имат ежедневна комуникация с международни дестинации.
В синергия с друг продукт от същото семейство, MobiECO Sales Force, решението позволява на компаниите да оптимизират работата на своите търговски отдели и да съхраняват информация за историята на комуникацията с клиентите си, обясни Стефан Лилов, директор „Бизнес развитие” в Бианор.
Продуктовата гама MobiECO е базирана на платформата MobiSDP 2.0, която Бианор лансира в края на август 2008.