Футболистите на Балкан обърнаха като гости Ботев Ихтиман, след като в 12-та минута домакините поведоха с 1-0 след гол с глава. Преди гола Дейвид Йорданов на два пъти можеше да вкара, като веднъж удари гредата.


Калоян Бонев изравни 1-1 в 31-та минута след взаимодействие със Здравко Атанасов. А четири минути по-късно - в 35-та, Емил Колев вкара за 2-1 с мощен шут от воле. Между двата гола Павел Петков улучи гредата.


В 53-та минута резултатът стана 3-1 за Балкан. Павел Петков открадна топката в центъра, направи силен рейд, излъга и вратаря и мушна топката в мрежата.


В тази среща Балкан бе без двама основни футболисти - Алекс Георгиев не игра заради травма, по същата причина не можа да вземе участие и вратарят Слави Матин. В трети пореден мач балканци завършват с човек по-малко - в 80-тата минута за два жълти картона напусна Йордан Дамянов.


Това бе първи мач от второто завъртане на група А на Югозападната трета лига. В следващия 13 кръг другата събота - 29 октомври от 16.00 ч., Балкан ще бъде домакин на Сливнишки герой, който днес победи като домакин Пирин ГД с 4-1. И двата отбора имат по 19 точки и са съответно четвърти и пети в класирането. С толкова е и Славия II, но с мач по-малко - днешната му среща с Чавдар Етрополе бе отложена. В този кръг почиаше Марек. .