Александър Везенков продължава да бъде апетитна хапка за много отбори, но очевидно българската баскетболна звезда се чувства точно на мястото си в Олимпиакос. 206-сантиметровото крило преподписа с гръцкия гранд до 2025 година.


 Той изигра впечатляващ сезон с екипа на „червено-белите“, а изявите му от старта на новия сезон са перфектни.

Съвсем очаквано ръководството на тима от Пирея побърза да задържи перлата си.


Предишният договор на Везенков, който е лидер на Олимпиакос, изтичаше през 2024 г. Той имаше има опция и за НБА през лятото, като там правата му се държат от Сакраментоно предпочете да остане в Европа поне още един сезон.


Ето как реагира Везенков в социалните мрежи: "Започна като страхотна възможност. Бързо се превърна в мой дом и сега може да се смята за част от мен и мястото, на което принадлежа. Искам да благодаря на президентите на Олимпиакос, моите треньори, моите съотборници и цялата организация за доверието.


Специални благодарности на моето семейство и приятели, които са винаги до мен и ме карат да надскачам себе си. Искам също да благодаря на нашите страхотни фенове за подкрепата. Продължаваме с упорит труд да постигаме целите си.", написа Везенков в профила си в Инстаграм.