Няколкостотин работници от Кремиковци се отправиха на протестно шествие от столичния храм „Св. Александър Невски” към Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Шествието на кремиковските работници тръгна към МИЕ

И днес протестиращите работници носят познатия от вчера плакат, с които призовават за нов собственик на „Кремиковци”, който да оздрави комбината и да го направи модерно предприятие.

След вчерашната среща на зам.-министър на икономиката Нина Радева и представители на украинската компания „Смарт груп” стана ясно, че компанията проявява сериозен интерес да оперира в „Кремиковци” и евентуално да стане собственик на комбината.

Насрочената за днес среща със „Смарт груп” обаче е отложена, тъй като представителите й са се върнали в Украйна, за да докладват и да бъде обсъдена възможността за по-скорошното влизане на компанията като оператор.

Снощи синдикатите са разговаряли с ръководството на „Кремиковци” и им е обещано изплащане на заплатите за август до сряда другата седмица, а за септември заплатите ще бъдат изплатени най-късно до другата неделя.