На 26-ти януари Общински съвет – Етрополе проведе своето редовно заседание. От заседанието по уважителни причини отсъстваше г-жа Кристина Димитрова (общински съветник от Местна Коалиция ЕТРОПОЛЕ). Към предварителния дневен ред бе добавена допълнително точка относно изменение и допълнение на Решение №32 от 29.01.2020 г. /Протокол №4/ на ОбС – Етрополе.


Първа точка от дневния ред относно проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №1 за обществения ред на територията на Община Етрополе бе приета с 16 гласа „за”. Основната цел е осъвременяване на нормативната уредба в областта на опазването на обществения ред на територията на общината. Превенция и констатиране на нарушения на обществения ред. Цели се синхронизация и привеждане в съответствие с действащото законодателство на местната уредба на обществените отношения, свързани с опазване на обществения ред.


Точка втора от дневния ред бе приета единодушно относно проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба  №13 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Етрополе. Една от основните цели е улесняване на гражданите и фирмите, при спазване задължителни стандарти за качество на административното обслужване.


Следващата точка трета бе приета с 16 „гласа” за относно приемане на Общински план за младежта за 2023 година.


Единодушно бе приета точка четвърта касаеща отчет за дейността на Общински съвет – Етрополе и на неговите комисии за периода 01.07.2022-31.12.2022 г. През този период са се провели 7 заседания и са взети 78 решения.


С 16 гласа „за бе приета точка пет от дневния ред относно избор на проверител-дипломиран експерт счетоводител /регистриран одитор за извършване на задължителен независим финансов одит на Годишния финансов отчет на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Ал. Герчев“ – Етрополе ЕООД, гр. Етрополе, за 2022 г.


Точките от шеста до десета бяха приети с 16 „гласа” относно разпореждане на имоти частно –общинска собственост.


Точка единадесет от дневния ред бе приета единодушно относно отдаване под наем на пасища, мери и ливади от общинския поземлен фонд за индивидуално и общо ползване.


Дванадесета точка бе приета с 16 гласа „за” относно кандидатстване на Община Етрополе по Процедура чрез директно предоставяне на средства BG-RRP-11.010 „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“ от Националния план за възстановяване и устойчивост.


Точките тринадесета и четиринадесета бяха приети единодушно относно предоставяне на парична помощ на лица в нужда.


Допълнителната точка от днавния ред бе приета с  16 гласа „за” относно изменение и допълнение на Решение №32 от 29.01.2020 г. /Протокол №4/ на ОбС – Етрополе.


Източник: Общината