Първият участник в инициативата „Аз съм активен“ организирана от Клуб „Спорт и здраве- Етрополе“ е Николай Василев Николаев, състезател по волейбол във ВК „Левски“- София и в националния отбор на България до 17 години. Преди дни Николай бе отличен за най- добър център на Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години и попадна в Идеалния отбор на Европа. Той и неговите съотборници спечелиха сребърните медали и станаха Европейски вицешампиони. През месец юли те завоюваха златни медали от Балканското първенство по волейбол в Албания.


Първата му индивидуална награда като състезател във ВК „Етрополе“ е на Републиканско първенство „Най- добър централен блокировач“ през 2019 година. И така започва сбъдването на една мечта за етрополския талант, който е притежател и на отличието (MVP), най- полезен играч.


Ники и неговите съотборници от ВК „Левски“- София са златни медалисти от турнири и държавни първенства.


Екипът на Клуб „Спорт и здраве- Етрополе“ пожелава на усмихнатия и позитивен Николай Николаев преди всичко много здраве и нови покорени върхове. Нека продължава със същия устрем и целеустременост да следва мечтите си. Да достигне световни и олимпийски висоти, но никога да не забравя от къде е тръгнал.


Ние се гордеем с теб!


Текст и снимки: Клуб „Спорт и здраве- Етрополе“