ИМА ЛИ МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА?
С този въпрос се обръщаме към г-н Марин Бончовски и към онези, които го заставиха да се отметне от дадената дума да се кандидатира за кмет на с. Врачеш от името на БСП.


На 25 август 2023 г., в негово присъствие, Общинската конференция на БСП подкрепи издигането му с пълно мнозинство, без нито един глас против.
Две седмици след това, г-н Бончовски фактически прекрати контактите с ръководството на БСП в общината, а в редките случаи, когато вдигаше телефона си, започна да говори за конфликт с неназовани членове на партийната организация в селото. По същото време, от уста на уста плъзна информация за „атака“ срещу неговата съпруга – предизвестие за освобождаването от работа като зам. директор на училище „В. Левски“ в с. Литаково, а някои „информирани източници“ споменаваха за оказван натиск и върху други техни близки.
КОЙ осъществи тази атака и този натиск?
За нас, този въпрос не е от особено значение.
Важното е обществото да знае КОЯ Е ПОЛИТИЧЕСКАТА СИЛА, която
- през 21-ви век 34 години след демократичната промяна в страната си позволява да ИЗПОЛЗВА ПОЛИТИЧЕСКАТА РЕПРЕСИЯ КАТО СРЕДСТВО В БОРБАТА ЗА ВЛАСТ?


В началото на 90-те години се ширеше фразата, че на БКП са стигнали 45 години, за да „преяде с власт“. По всичко личи, че на някои „демократични“ сдружения, неразбираемо защо наричащи се партии, им беше достатъчно цяло десетилетие по-малко, за да стигнат до същото.


Да ви е честито, ГЕРБ! Нека гласоподавателите преценят дали заслужава доверието им политическа сила, която не се свени да си служи с лични заплахи и шантаж в стремежа да се докопае до кметското място в едно село. А как ли действа същата тази политическа сила при по-голям залог – на национално ниво? Да мислим, уважаеми съграждани, да мислим винаги, когато гласуваме!


Що се отнася до г-н Бончовски и до това, има ли стойност неговата морална отговорност към хората, които за втори път му дадоха кредит на доверие, нека си отговарят тези, които ще застанат пред избирателните урни в с. Врачеш. Нека преценят, какво означава неизпълнението на дадена дума и нелоялното поведение към гласоподавателите. Подобни прояви пораждат ли у тях доверие към тази личност?


Господин Бончовски, оставаме с разбиране към Вашето решение, очевидно взето под натиск, но и с огромно разочарование от липсата на уважение към нас – членовете на БСП в Ботевградска община. Смятаме, че да бъдеш отговорен към изпълнението на дадената дума е естествена човешка потребност и израз на осъзнат авторитет, а отстояването им – проява на сила. За разлика от Вас, ние няма да се предадем!

                             Изп. бюро на ОбС на БСП