Председателят на "Еврохолд България" АД Асен Христов се оттегля от ръководството на Българска федерация лека атлетика (БФЛА).


Причината е несъгласието на Христов с начина на избор на нов президент на федерацията и разминаване във вижданията за развитието на атлетиката в България с останалата част от ръководството.



 
Асен Христов е дългогодишен вицепрезидент и член на Управителния съвет на БФЛА. През годините той и управляваните от него компании оказват активна и постоянна подкрепа, включително финансова, за развитието на спорта и леката атлетика в България.


"Изказвам благодарност и признателност към всички приятели и съмишленици в този спорт за постигнатото през годините и преживяното заедно. Смятам обаче, че начинът, по който се управлява федерацията в последните месеци и начинът, по който избираемо се назначават ръководители, няма да донесе нищо добро на българската атлетика и затова предпочитам да се оттегля," коментира Христов в комюнике, изпратено до БТА.


Асен Христов е и бивш професионален състезател в маратонски бягания за националния отбор на България, като и в момента продължава активно да участва в любителски прояви в тази дисциплина.