Балбоа се изправиха един срещу друг в първата нокаут игра, която определи и първия финалист. Малко преди пладнe оцелелите пристигнаха на мястото на изпитанието, където към тях се присъедини и изгнаника Мартинов.

След дълго чакане най-накрая останалите имаха шанса да се изправят в най-важната битка с най-големия си противник. Според правилата на играта сървайвърите трябваше да се справят с изключително трудна задача за баланс.

Всеки един от тях трябваше да балансира върху, накланяща се на всички страни малка платформа. Единствената опора, която имаха бяха две въжета.

В първата част на играта участниците имаха право да се държат за тях с две ръце. След изтичането на 20-та минута те трябваше да сторят това само с една ръка. Веднага след това отпаднаха и първите играчи - Спас, Янита и Галина.

Така за първото място на финала останаха да спорят Николай и Силвия. Дуелът продължи близо един час и двайсет минути при температура на въздуха около 40 градуса. Силвия показа истински хъс за победа, но в крайна сметка силите й не стигнаха, за да се пребори с Николай и той заслужено спечели първото място сред финалистите в третото издание на шоуто.

Вторият финалист в реалитито е Спас. В нелека игра, в която първият финалист - Николай не взе участие, сървайвърите трябваше да се задържат на отвесна платформа, държейки се само за една метална тръба. През определено време, водещият - Владо Карамазов сменяше ъгъла на платформите, докато накрая не застанаха под ъгъл 90 градуса. Последен остана единственият мъж от бившето племе Мого Мого - Спас и така осигури участието си заедно с Николай Мартинов на финала.