Перфектна организация и силно представяне от всички участници видяха зрителите в пловдивската „Колодрума“ в рамките на двата дни на провеждане на международния турнир „Bulgaria Open“ 2023. 687 таекуондисти от 12 държави взеха участие в различните възрастови групи на „форма“ и „спаринг“.


Състезателите на “Таек-кион“ спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала.


Никол Кръстанова спечели златото на форма при момичета 11-13 години. В нейната група имаше 18 състезателки, но Никол показа подготвеност и класа и заслужено взе златото.


Вторият златен медалист е Момичл Пенев. В своя дебют, той се наложи в дисциплината форма при юноши старша възраст като победи и тримата опоненти в тази гупа.


Сребърен медал спечели  Виолина Белякова. Тя загуби финалната среща на форма при девойки младша възраст от състезателка на Варненския клуб Одеса-Гао Кеян и остана на 2-ро място.


Павел Василев, който се състезава в две категории, остана със сребро в категория над 92 кг., след загуба на финал от състезател на Асеновградския клуб Асеновец.


В категория до 92 кг. Павел загуби полуфиналната среща от представител на домакините и остана с бронз.


Бронзови медалисти в дисциплина спаринг са:


Цветелина Георгиева, която вече се състезава при жените, Никол Кожухарова при девойки младша възраст до 45 кг. и Маргарита Геровска при момичета 10-13 години.


Събитието беше организирано от АСТК „ Тракия“ и Българска федерация Таекуон-До ITF. 


„Bulgaria Open 2023“ в Пловдив ще бъде запомнен и с рекордното гледане на зрители по време на прякото излъчване в ITF TV. Над 100 000 души от всички континенти видяха надпреварите в двата дни на турнира.