На 8 декември в Ботевград се проведе изпит за цветни колани на състезатели от местния клуб „Таек-кион“ и „Хуа-Ранг“ - Етрополе. Както знаете и на двата клуба треньор е Борислав Витков. 


На изпита се явиха 30 състезатели. Някои от тях получиха по две степени за отличното си представяне. Изпитващ бе мастер Вергилий Ситнилски- VII дан, генерален секретар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ и шеф на съдийската комисия на БФТ. 


Ден след изпита се проведе и последният турнир от спортния календар на Българска федерация по Таекуон-До ITF - Перник Оупън 2023. В състезанието участие взеха 150 деца на възраст от 8 до 13 години. Всички състезатели демонстрираха много добри умения и дадоха най-доброто от себе си в битките в дисциплината спаринг. 


Четиримата състезатели  на „Таек-кион“  спечелиха 2 златни и 2 бронзови медала. 


Маргарита Геровска взе златото при момичета 12-13 години в категория до 60 кг.


Виктория Василева стана първа  при момичета 10-11 години в категория до 50 кг. 


Бронзовите медалисти са: Никол Кръстанова при момичета 12-13 г. до 50 кг. и Ивет Стоянова момичета 8-9 години в категория до 35 кг. 


С този турнир приключва състезателната година. Предстоят нови предизвикателства, които са част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ. 


Треньорът Борислав Витков и членовете на УС на клуб „Таек-кион“ желаят Весели празници и много успехи през следващата година на всички Ботевградски спортисти!