Близо четири часа продължи XV отчетно-изборна общинска конференция на БСП. Тя се проведе в зала “Ботевград”. Гости на конференцията бяха депутатите Георги Близнашки и Кирил Добрев и Веселин Божков – председател на Комисията за регулиране на съобщенията.

В началото на форума в залата бяха преброени 136 човека. Със ставане на крака и
едноминутно мълчание делегатите почетоха паметта на своите съпартийци, починали през тази година – Георги Наков, Данчо Доганов и Стефан Стефанов.

Последва доклад за работа на ОбС на БСП, изнесен от председателя на местната партийна структура Цветан Коцев. Той изтъкна необходимостта от привличане на млади хора в редиците на БСП. Не пропусна да припомни трудната битка на партийните активистите по време на местните избори и тежката загуба, която претърпяха. В края на експозето си Цветан Коцев каза, че противоречията му с кмета Георгиев са на принципна, а не на лична основа. “Ще продължа да подкрепям предложенията на общинското ръководство, които са в полза на гражданите, но винаги ще се противопоставям на онези, които имат за цел да облагодетелстват определен кръг от хора, приближени на кмета” – каза Коцев.

След това Михаил Димитров, който председателстваше конференцията, запозна делегатите с работа на тримата общински съветници от БСП. Той подчерта, че представителите на партията гласуват против продажбата на големите общински обекти. Димитров информира делегатите, че до този момент общинското ръководство отказва да предостави информация на ОбС за реализираните сделки.

Думата бе дадена и на присъстващите делегати. От тях се изказаха 12 човека. Те повдигнаха въпроси по различни национални проблеми, засягащи образованието, икономиката и външната политика на страната, пустеещата земя и др. Изказани бяха мнения, че не трябва да се затварят училищата в малките селища, че държавата трябва да си върне елктроразпределителите дружества, че е необходимо да бъде създадена държавна банка, както и предприятия с държавно участие.

Депутатите Георги Близнашки и Кирил Добрев отговориха на поставените въпроси. Добрев обясни, че на 47 конгрес на БСП ще бъдат приети програма и устав на партията. Той подчерта, че програмата “има визия до времето на следващото поколение, а устава ще внесе нови правила в БСП.” Депутатът информира, че конгресът на партията ще се проведе 7-8 месеца преди парламентарните избори.

По време на конференцията бяха връчени партийните книжки на 11 нови млади членове на БСП.

На форума бе взето решение Изпълнителното бюро на ОбС на БСП да отправи предложение до областното и централното ръководство на партията за разкриване на щатна бройка за председател на ботевградската партийна организация.