Манчестър Юнайтед разнебити новака Стоук Сити с 5:0 на "Олд Трафорд" и така показа, че поражението от Арсенал в миналия кръг изобщо не се е отразило на атмосферата в отбора. Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов също взе дейно участие във фиестата на "червените дяволи" и вкара шестия си гол с екипа на клуба в 49-ата минута, за да направи 3:0. Кристияно Роналдо бе другият герой за домакините и вкара два гола от фаул, първият от които бе негов стотен за Ман Юнайтед. Младият Дани Уелбек и Майкъл Карик допълниха разгрома.

Манчестър Юнайтед стартира отлично мача и още в 3-ата минута Кристияно Роналдо откри резултата в тяхна полза с бомбен шут от пряк свободен удар. Вратарят на гостите Сьоренсен не реагира много добре и само успя да отбие в мрежата удара на Роналдо, за когото това бе гол номер 100 с екипа на Ман Юнайтед. Това попадение даде самочувствие и спокойствие на домакините и те продължиха да играят с лекота пред вратата на "грънчарите".

Малко преди да изтече първото полувреме Ман Юнайтед удвои преднината си, след като Карик получи отличен пас от Кристияно Роналдо и с плътен удар от границата на наказателното поле разстреля Сьоренсен, който отново не бе на най-добрата позиция за реакция.

Домакините започнаха вихрено и втората част и само четири минути след нейното начало вече водеха с 3:0. Този път в прегръдките на своите съотборници бе Димитър Бербатов, който получи пас от Тевес, спря топката с пета и с мощен удар от 7-8 метра опъна мрежата на Сьоренсен за шестия си гол с екипа на английските шампиони. Това попадение окончателно реши мача в полза на домакините и даде възможност на сър Алекс Фъргюсън да даде възможност за изява на младите Дани Уелбек, Манучо и Аарън Гибсън.

Именно двама от тези младоци - Манучо и Уелбек, направиха прекрасна комбинация, след като получиха топката от Бербатов, за да вкара Уелбек феноменален гол с удар от повече от 20 метра. Крайното 5:0 пък оформи Кристияно Роналдо отново от пряк свободен удар.