В мач от група D на Европейското първенство Русия успя да победи с 1:0 Гърция и по този начин детронира настоящия шампион, а Сборная запази своите шансове за класиране на ¼-финалите.

Още в самото начало на мача гърците имаха възможност да открият резултата, след грешка в защитата на Русия, но Аманатидис не успя да се възползва от създадената ситуация и Акинфеев излезе и изби топката.

В 14-та минута се откри много добра възможност пред руския национален отбор да отбележи гол, след като Павлюченко се опита да прехвърли Никополидис, но той успя с върха на пръстите си да отбие топката в ъглов удар.

Минута по-късно след центриране на Зирянов от корнер Жирков бе оставен непокрит и стреля опасно, но топката излезе в аут.

В 29-та минута Пацацоглу стреля от далеч, но право в Акинфеев, който улови топката без проблеми.

В 34-та минута вратарят Никополидис и Аманатидис сбъркаха фатално, след което Семак със задна ножица подаде на оставения непокрит на празна врата Зирянов, който отбеляза победното попадение за Русия.

Пет минути по-късно Билялетдинов стреля, но топката излезе над напречната греда в аут.

В 41-та минута Зирянов отклони топката с глава към Павлюченко, но Никополидис излезе и улови топката.

Второто полувреме започна силно за гърците, които се опитаха да изравнят резултата и още в първите секунди Харистеас бе изведен зад защитата на Русия, но ударът му бе слаб и Акинфеев нямаше проблеми да улови топката.

В следващата атака Павлюченко стреля, но Никополидис улови топката.

В 52-та минута Билялетдинов отне топката от футболист на Гърция, след което подаде на Павлюченко, който преодоля Киргиакос и стреля опасно, но топката излезе в аут.

Шест минути по-късно Павлюченко подаде на Билялетдинов, който стреля силно, но неточно и топката излезе в аут.

В 63-та минута Анюков центрира в наказателното поле на Гърция, след което Никополидис се намеси неубедително и Билялетдинов стреля, но Делас в последния момент се намеси с шпагат и изби топката в корнер.

В 81-та минута Центриране Киргиакос стреля с глава, но Акинфеев улови топката без проблеми.

Пет минути по-късно съдийската бригада от Италия отмени гол на Гекас заради много спорна засада.

Във втората минута от добавеното три минутно продължение от Роберто Росети, Роман Павлюченко направи невероятен пропуск, след като бе изведен сам срещу Никополидис, но след удара му топката излезе в аут.

Така след тази победа Русия се нуждае задължително от успех в последния си мач срещу Швеция, за да се класира за четвъртфиналите.