Във втория ден от Седмицата на гората лесовъди от Държавно горско стопанство-Ботевград  проведоха занимания по Горска педагогика с възпитаници на Детска градина „Синчец“. Децата проявиха любознателност и с голям интерес изслушаха изчерпателния разказ за професията на лесовъда, какво дава гората на хората, какви дейности не трябва да се осъществяват там и как горският служител се грижи за нея и я пази.


Малчуганите си припомниха за обитателите на балкана със забавно-образователна игра „Кое е моето животно?“, научиха повече за иглолистните видове смърч, черен бор и ела и по какво се различават, като за това им помогна друга игра - „Донеси моето съкровище“, разбраха как оцеляват животните, използвайки ехолокация с играта „Прилепи и пеперуди“. Накрая с голямо желание се заеха с изработването на картички от природни материали от двора на Горското стопанство, влагайки творчество и въображение. Децата изненадаха горските служители с песни и стихове, посветени на гората и родината, а домакините върнаха жеста с подаръци – шапки и лакомства.


Също с толкова радост и любознателност в горските занимания участваха вчера и деца от Детска градина „Иглика“  - Ботевград. В следващите дни образователните прояви по Горска педагогика продължават в Ботевград и Правец.