Инж. Лазаринка Лютова оглави Държавно горско стопанство Ботевград. Тази сутрин тя официално встъпи в длъжност. Това стана в присъствието на Димитър Шишков – зам.-директор на Северозападно държавно предприятие – Враца,  Иван Степанов – досегашен директор на Горското в Ботевград, както и на целия екип на стопанството.  


Доволен съм от съвместната работа с досегашното ръководство на Държавното горско стопанство в Ботевград. Надявам се, че ще продължим да работим по същия начин и в бъдеще. Искам да уверя новото ръководство, че има пълната подкрепа на централното управление по всеки възникнал проблем. Това каза Димитър Шишков и пожела успешна и ползотворна работа на инж. Лютова. Успех на своя приемник пожела и Иван Степанов. Той напуска директорското място по свое желание. 


„Приех поста, тъй като почти 15 години работя с тези хора и мисля, че и занапред мога да работя с тях. Убедена съм, че ще си бъдем полезни и най-вече ще бъде полезни на българската гора”, каза пред наш репортер новият директор на Горското. 


Инж. Лютова очерта проблемът с нарушенията в горите като основен на територията  на Държавно горско стопанство – Ботевград. „Стопанството е с много голям площ, охраната на горите е трудна дейност”, добави тя.    


Лазаринка Лютова работи в ДГС Ботевград от 2001 год. От 2010-та е зам.-директор на стопанството. Завършила е Лесотехническия университет в София.