Кандидатът за депутат в Европейския парламент от коалиция „Продължаваме промяната Демократична България” Радан Кънев днес бе в Ботевград. Той разговаря с десетки граждани и отговори на въпросите им за въвеждането на еврото, сухопътния Шенген, Зелената сделка, сигурността на континента заради войната в Украйна и т.н.
„Националните и европейските избори ще бъдат заедно, аз не виждам проблем, защото европейската политика е и наша национална политика. Проблемът е в компроматната вълна, която залива темите и за нациналния и за европейския вот и връзката между тях. И така важните въпроси не стигат до обществото. До хората стигат предимно клюки, компромати, записи, обиди... И това не е за първи път. Повече от 10-20  години сме свидетели на едни и същи ченгеджийски номера, които изместват главния въпрос  - какво решаваме за бъдещето, накъде отива България като общество, политика, икономика, сигурност?” – това заяви кандидатът за евродепутат Радан Кънев.
Радан Кънев  е един от най-активно работещите български евродепутати. През изминалите пет години той постави над 40 въпроса към Европейската комисия , фокусирани  върху екологични проблеми. Внесе над 400 законодателни изменения, с които се освобождават от излишна тежест малки и средни предприятия, внесе над 700 измения  по различни закони за „Зелената сделка”.
„Мои приоритети в следващия мандат ще бъдат цялостно преразглеждане  на приетите про-инфлационни мерки в „Зелената сделка” и създаване на нов, пазарен модел за зелена трансформация на икономиката, която да насърчава, а не да спъва българската и европейската индустрия” – заяви Радан Кънев.
Като своя лична кауза за следващия мандат той посочи  Общата Европейска здравна политика. „Недопустимо е гражданите на България  да имат ограничен достъп до медикаменти и здравни услуги в сравнение с други в т.ч. и съседни държави” – категоричен бе Радан Кънев.
В Ботевград Радан Кънев бе придружен от Христин Савов, кандидат за народен представител. Ботевградчанинът е на пето място в листата на ПП-ДБ за Софийска област.
„Продължаваме промяната –Демократична България” са с номер 14 в интегралната бюлетина. Радан Кънев и Христин Савов  имат един номер  за европейските и националните избори 14 и  една и съща преференция - 105.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.