Водачът на листата на ПП-ДБ за София област д-р Александър Симидчиев ще бъде лектор на едно от най-престижните събития в областта на здравеопазването в България. Форумът “Forbes Healthcare Summit 2024 – Здравеопазване от бъдещето” събира лидерите в здравния сектор на 5 юни. Всички те са обединени от една основна цел – неговата трансформация, задвижвана от иновации и възможности за развитие на бизнес.


Пазарът на здравни услуги в България през 2022 г. се оценява на 3.2 млрд. евро, като се очаква той да нарасне до 5.6 млрд. евро до 2027 г.. На този фон все повече виждаме иновации в сектора. Пазарът на здравни технологии у нас според същия доклад се оценява на 1.2 млрд. евро, като се очаква той да се удвои до 2027 г. Така естествено възниква въпросът как тези технологични решения могат да променят здравния сектор – през инструменти, които да подобряват ежедневно живота ни, през иновации, които да подобрят профилактиката и дори ранно откриване на тежки заболявания, до нови решения за старите проблеми на системно ниво.


Д-р Симидчиев ще бъде говорител по темата на приетата наскоро от Народното събрание Стратегия за развитието на здравеопазването в България. Депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” имаше заслуги за постигането на междупартиен консенсус по изработването на здравната стратегия до 2030 г. и приемането й в зала, с което се даде възможност да устойчиво развитие на системата.


Купуването и продаването на гласове е престъпление