Най-успешният клуб в Европа Реал (Мадрид) претърпя невероятно унижение, отпадайки от третодивизионния Реал (Унион) в 1/16-финалите от турнира за Купата на Испания. Скъпоструващите звезди на "белия балет" мислеха, че ще избегнат позора, след като до последната минута водеха с 4:2, но точно тогава гол на Ромо попари публиката на "Сантяго Бернабеу" и прати скромния тим на гостите в следващата фаза.

Мадридчани бяха загубили първата среща с 2:3 и задачата им да компенсират минималния пасив не изглеждаше особено сложна, но дори и хеттрикът на капитана Раул се оказа недостатъчен, за да предотврати срама. С много хъс и без капка притеснение от името на съперника, играчите на Реал (Унион) изнесоха мача на живота си и на два пъти повеждаха, а решителното попадение на Ромо им позволи да се класират за 1/8-финалите с повече голове на чужд терен.

Наставникът на Реал Бернд Шустер подходи сериозно към двубоя и заложи на впечатляваща офанзивна линия, в която личаха имената на Раул, Савиола, Рафаел ван дер Ваарт и Уесли Снайдер. Шампионите изглеждаха абсолютно уверени в лесната победа, но още в началото разбраха, че гостите имат други планове. В 14-ата минута Амантеги изведе тима от Терцера дивисион напред, като този резултат се запази почти до края на полувремето. В 36-ата минута Раул изравни и това означаваше, че само един гол дели "рохибланкос" от крайната победа.
Веднага след почивката съперниците си размениха по още едно попадение, преди младокът Буено да направи 3:2 за Реал в 68-ата минута.

В оставащото време шампионите се пренесоха изцяло в половината на гостите от Унион и логиката бе на път да възтържествува, когато Раул оформи своя хеттрик, но много скоро стана ясно, че това не е финалният акорд на вечерта. В последната 90-а минута резервата Енеко Ромо шокира "Сантяго Бернабеу", отбелязвайки скъпоценния трети гол за Реал (Унион), а звездите на домакините трябваше да напуснат терена с наведени глави и под бурните освирквания на собствената си публика.  РЕАЛ (МАДРИД) - РЕАЛ (УНИОН) 4:3 (2:3 в първия мач)
0:1 Амантеги (14)
1:1 Раул (36)
1:2 Салседо (49)
2:2 Раул (50)
3:2 Буено (68)
4:2 Раул (86)
4:3 Ромо (90)
РЕАЛ МАДРИД: Дудек; Мичел Салгадо, Канаваро (46 - Х. Гарсия), Метцелдер, Марсело; Гаго, Снайдер, Ван дер Ваарт; Дренте (60 - Буено), Савиола (80 - Игуаин), Раул

РЕАЛ УНИОН: Едуард; Лараинсар, Беруе, Иглесиас, Гуручага; Ману Гарсия, Бехобиде, Салседо (62 - Хуан), Сегуро (53 - Ромо), Айтор; Амантеги ((73 - Гойкоечея)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Метцелдер, Снайдер (РМ); Сегуро, Салседо, Ману, Гойкоечея, Гуручага (РУ)
СЪДИЯ: Медина Канталехо
СТАДИОН: "Сантяго Бернабеу", Мадрид