От Новачене стартира предизборната кампания на ГЕРБ-СДС  в община Ботевград. Изборът не е случаен. Втори мандат селото се управлява от представител на ГЕРБ –  кметът Катя Петрова. „В основата на нашите успехи са именно кметовете по места – заяви водачът на листата за Софийска област Младен Маринов. – Като партия ГЕРБ и лично Бойко Борисов винаги са се вслушвали в тях, защото кметовете са най-близко до реалните проблеми на хората”- допълни той.
Цените на тока за бита остават още година на регулирания пазар, а заплатите на военнослужещите  са увеличени – това са сред най-важните заслуги на ГЕРБ в досегашното управление, изтъкна водачът на листата. Като една от най-важните задачи за следващия мандат Младен Маринов определи гарантиране стабилността на пенсионния фонд. В момента 60% от фонда се осигурава с дотация от държавния бюджет. „Това означава, че приходите в държавния бюджет трябва да бъдат стабилни” – заяви той. Вторият голям проблем в страната се очертава липсата на кадри и то в много сфери – той даде пример с фирми, на които  се налага да търсят шофьори от Индия и Казахстан.
„На 9 юни може да си върнем стабилността в държавата – заяви вторият в листата за Софийска област – депутатът Марин Маринов. Задайте си въпроса – през последните три години, след като дойде промяната, живеете ли по-добре? ГЕРБ са единствената предвидима партия, която може да гарантира стабилност в управлението. Затова ни трябва още по-убедителна победа на 9 юни”- допълни той.
Председателят на общинската структура на ГЕРБ в Ботевград Дамян Маринов е трети в листата. „Тази предизборна кампания започваме от добра позиция. На предишните парламентарни избори ГЕРБ спечели в 11 от 12-те селища в общината. Изключението е село Липница, където разликата е само един глас- изтъкна той и бе категорочен, че привържениците на ГЕРБ в община Ботевград са голяма общност. „За три години успяхме да създадем екип, който работи. Нито една партия не може да се похвали, че нейните депутати са идвали толкова често в Ботевград и селата, колкото народните представители от ГЕРБ. И не става дума само за празници, на които са поканени, а напротив”- заяви Дамян Маринов и припомни решените проблеми със съдействието на депутати от ГЕРБ.
„За всяко селище имаме конкретни приоритети – за Новачене са: да се реализират проектите за почистване на речните корита извън и на териоторията на селото и да се осигурят средства за ремонт на площада и саниране на сградата на кметството” – допълни той.
„Знаем и мислим за проблема с липсата на аптеки в селата. Ще търсим законодателна промяна, една от тях е да разширим възможностите за вендинг-автомати за лекарства” – допълни Младен Маринов.
„Ботевград може и трябва да има народен представител” – заяви петият в листата на ГЕРБ Николай Велков.
След Новачене канидатите за народни представители имаха среща с избиратели в Скравена.
Официално кампанията в Софийска област бе открита на 12 май в Самоков пред 3000 души.


ГЕРБ-СДС са номер 22 в бюлетината.


Купуването и продаването на гласове е престъпление