Мрежовата компания Netgear обяви, че придобива китайския доставчик на решения за сигурност CP Secure.
Основаната през 2002 в Нанджинг, CP Secure разработва продукти за защита на организациите от заплахи от интернет и имейл. Фамилията CSG предлага мрежова защита, филтрация на съдържанието и имейл защита, обединени в лесна за инсталиране платформа.
Патентованата технология за поточно сканиране на големи обеми уеб и имейл трафик без нарушаване на скоростта на обмен на информация позволява до пет пъти по-висока производителност при сканирането, отколкото конкурентните продукти, посочиха от дистрибутора на Netgear у нас - Солитрон.
Според предварителното споразумение, Netgear ще заплати 14 милиона долара за активите на CP Secure. При приключване на сделката и изпълнение на определени изисквания, китайската компания ще получи още $3.5 милиона.
Очаква се придобиването да бъде завършено през последното тримесечие на 2008 година. Изпълнителният директор на CP Secure Шуанг Джи ще изпълнява длъжността вицепрезидент за продуктите за сигурност в Netgear.
"Малкият и средният бизнес все по-често разчитат на Уеб 2.0 приложения и имейл за работа с клиентите, партньорите и доставчиците, поради което нараства и търсенето на ефективни и лесни за управление интегрирани решения, които да предпазват мрежите от интернет заплахи", каза Патрик Ло, изпълнителен директор на Netgear.
Предложенията на CP Secure допълват продуктите на Netgear за мрежова сигурност от фамилията ProSafe.
Според условията за придобиването, Netgear ще получи и екип от служители, който включва работещите над 40 професионалисти в инженерния център в Нанджинг, всички предстоящи патенти, собствени технологии, клиентска база, настоящите и бъдещи продукти на CP Secure.
Netgear планира до 12 месеца да предложи фамилията продукти ProSecure за унифицирана защита на трафика, която ще включва платформата на CP Secure.