Ученичката Ива Георгиева Стефанова от ХІІ клас в СОУ „Христо Ясенов” е сред наградените в приключилия на 7 ноември Национален конкурс „Родолюбие”.
Конкурсът се проведе под надслов “Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили”, като участниците в него трябваше да изложат свое становище по някои от предложените акценти, оценка за събития и личности, разгледани на фона на европейските и световни процеси.
Участниците бяха разделени в две възрастови групи /V – VІІІ и ІХ – ХІІ клас/, които трябваше да разработват писмени работи /реферат, есе/ или да изготвят презентация.
Иванка Стефанова е участвала с два реферата.
Награди получиха и двете учителки по история в гимназията, а училището беше наградено с грамота за дългогодишно участие в състезания, провеждани от клуб „Родолюбие”. Предстои изготвянето на съответните документи училището да стане постоянен член на този клуб.
Организатор на конкурса е Националният клуб “Родолюбие” със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ, Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военно-исторически музей, Националния етнографски институт към Българската академия на науките, в.“Учителско дело, в.“Аз Буки”.
Наградите бяха връчени в Националния музей „Земята и хората”.