Нова чешма е монтирана в двора на църквата в Липница. Тя е дарена от двама млади мъже – братята Калин и Тихомир Тодорови. От две години, със собствен труд, те възстановяват дядовата си къща в най-безлюдната махала на селото – Перчовци. И двама милеят за Липница и го показват на дела. Това каза пред наш репортер общинският съветник Ваня Иванова, която те уведомили най-напред, че са закупили подходяща чешма за църковния двор. Чешмата е монтирана с общи усилия на хора от селото. 


Жестът на дарителите и хората, помогнали за монтажа, достави истинска радост на жителите на селото. Благодарности към тях отправиха кметският наместник Нели Цанова. Общинският съветник Ваня Иванова благодари на всички, които са съпричастни за поддържането на църквата “Свети Димитър“, като тя също е сред грижовните миряни в общността.


“Да я ползвате дълги години!“, “Много е красива!“, “Благословени да са всички с принос към това добро дело!“, Убедих се… Страхотни, както винаги!!! Упорити, борбени и задружни липчани!“ – това гласят част от коментарите под поста за новата чешма във фейсбук групата на селото.