На технологичното събитие на CitiGroup в Ню Йорк тази седмица, един от мениджърите на Googlе отговарящ за "качеството на рекламите" - Никалъс Фокс, заяви че компанията гледа напред и предвижда въвеждането на видео съдържание и снимки в "спонсорираните" реклами в търсачката. Значи ли това, че скоро ще гледаме платени телевизионни реклами около резултатите върнати от търсачката? Може би.

"Това е тема, която сме обсъждали не малко," каза Фокс по време на сесията за "въпроси и отговори" на събитието. 

"Ние искаме да намерим най-доброто решение за "изпращане" на информация до потребителя -  най-често решението е текстовата реклама. Но в някой случай, тя не е толкова желателна. Тогава може да имаме картинка, видео материал, или пък нещо друго. Рискът тук е, че ние не искаме това да е нещо много шарено и светкащо или нещо друго, което да "заслепява" потребителите."

Фокс поясни, къде такива реклами биха били приложими:

"Да вземем например един местен месар. Една реклама от 10 думи не би била достатъчно убедителна за да накара потребителя да кликне на рекламата. Но от друга страна, ако имахме клипче, в което месарят показва и обявнява дейноста си и показва прясно месо.. това би било по-стойностно за потребителя."

Google са се развили в много различни дейности, Google Video, Google Images Search, така че интеграция на такива реклами не би било непосилна задача за тях. Фокс казва, че ще се работи в тази насока и скоро можем да видим до какво ще доведе. Но във всички случай идейте трябва да са внимателно обмислени за да не отпратят ползвателите на търсачакта.