Защитникът на Манчестър Юнайтед Джон О'Шей прокле българския си съотборник Димитър Бербатов. Ирландецът му пожела да се контузи и да не играе за България в мача с Ейре на 28 март в Дъблин. Двубоят е възлов в квалификационната ни група за световното в Южна Африка през 2010 г.

"Надявам се Бербатов да бъде контузен за този мач", прокле го ирландецът пред в. "Айриш Индипендънт". Така О'Шей отвърна на въпроса как ще се чувства, когато му се наложи да пази централния нападател на България. Бербатов обаче е в цветущо здраве и ще води нападението на България срещу Сърбия на стадион "Партизан" в Белград. За разлика от мача в Грузия, където медийният интерес към него беше огромен, в Белград нито една медия не дойде да го интервюира на снощната тренировка на „трикольорите".
Джон О'Шей обаче е на мнение, че в момента Бербатов е най-силният играч на Юнайтед и опроверга категорично твърденията, че българинът не се раздава на терена.

"Ясно беше, че щом премине в Манчестър Юн, веднага ще го набележат за психоатаки", сподели ирландският защитник. "Това, че не работи достатъчно, изглежда, е единственото нещо, което могат да му лепнат. Подобни обвинения обаче не могат да ни притеснят, защото всички знаем колко класен футболист е Бербатов. Някои от нещата, които прави, са смайващи. Феновете виждат на какво е способен в мачовете, но нещата, които показва на тренировки, ни карат с нетърпение да чакаме следващите срещи. Бербатов е много мощен. Когато задържа топката, е трудно да му я отнемеш. Той помогна много на отбора и със завършващия удар по отношение на головете. В същото време той не само бележи, а и създава положения за останалите нападатели. През него минават доста наши атаки. Да не забравяме, че той е в Юнайтед сравнително отскоро, така че ще покаже още доста неща", заяви Джон О'Шей.