Силният вятър през нощта на 21 срещу 22 ноември нанесе поражения в София и Враца, съобщават от пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации (МИС).

Във Враца екипи на МИС са отстранили паднало дърво, препятствящо движението на превозни средства на ул. „Скобелев", до управлението на „Горско стопанство".
С помощта на кран е отстранен огромен бор върху къща на ул. „Чаталджа" № 7, съборен от вятъра, паднали клони от тололи до старото сметище на града и надвиснала тръба на антена от покрива на 8-етажен блок в ж.к. „Дъбника", бл. 37, вх. Е.

Силният вятър прекърши дървета и клони на много места в София. Столичните спасители са отстранили паднала голяма топола в кв. „Владая". Екипите са премахнали паднали дървета в село Бусманци по пътя за гара „Искър", в ж.к. „Люлин", до сградата на „Булгаргаз" , в ж.к. „Младост", ул. „Бистришко шосе", от околовръстния път, в отсечката между „Симеоновско" и „Бистришко шосе".

Паднали дървета са отстранени и в кв. „Драгалевци, пред резиденция „Бояна", на бул. „Ботевградско шосе", пред бензиностанция „Лукойл" и до блок 203 в ж.к. „Света троица", където падналото дърво е засегнало три леки автомобила.

Отстранена от уличното платно е паднала покривна конструкция на склад за строителни материали на ул. „Траян Танев" в кв. „Суходол" и рекламно пано, паднало върху лек автомобил на ул. „Хан Аспарух".

В София силният вятър е отнесъл покрива на дискотека "Авеню" в Студентския град. Няма пострадали при инцидента, станал около 6.00 ч. тази сутрин.

Читател от кв. "Павлово" съобщи, че тази нощ всички стъкла в района на Пето училище „Иван Вазов" са изпочупени от силния вятър.