30 човека учредиха настоятелство “Бъдеще” на ОУ “Васил Левски”. Сред учредителите са родители, представители на ОбС, общинската администрация, институции за работа с деца, общественици и др. Присъстващите на събранието бяха запознати с основните цели и задачи на настоятелтвото чрез компютърна презентация. След това всеки един от учредителите се представи и декларира устно, че ще съдейства за преодоляване на проблемите, с които се сблъсква учебното заведение.

За председател на организацията единодушно бе избрана Цонка Иванова. Тя е ръководител на фондация “Социални норми”, по чийто проект е изграден Центърът за рехабилитация на деца с увреждания в ОУ “Васил Левски”.

Ангажимент за регистрация на настоятелството пое адв. Цонка Стоянова, която е сред учредителите на настоятелството. Предстои да бъде изготвен и приет Устав на училищната организация.

"Настоятелството ще остане отворено за всеки, който е съпричастен към проблемите на училището и иска да помага за резрешаването им" - подчертаха пред наш репортер от ръководството на ОУ "Васил Левски".