Баскетболистите на "Лукойл Академик" записаха втора загуба в група В на тазгодишното издание на турнира за Купата на УЛЕБ, който вече се нарича Юрокъп. Те очаквано отстъпиха като гости на абсолютния лидер в групата "Динамо" Москва с 16 точки разлика - 94-78.

Срещата в спортния комплекс "Крилатское" започна изключително зле за българския тим, след като отбеляза само 4 точки за първите десет минути срещу 24 на "Динамо". Във втората част "Лукойл Академик" заигра по-добре и дори я спечели с 1 точка - 23-22.

Воден от разигралия се Ристе Стефанов и капитана си Тодор Стойков, след средата на третата четвъртина тимът на "Лукойл Академик" направи серия от 8-0 и свали пасива си на 12 точки - 60-48.  Малко по-късно смъкна и още една за 64-53 и спечели  третата част с 26-18, но общият пасив бе впечатляващ. В последната четвъртина домакините успяха да поддържат разликата и постигнаха втора победа с 94-78.

Ристе Стефанов бе най-резултатен за "Лукойл Академик", като само за 26 минути стана топреализатор на тима с 18 точки с 50 процента стрелба от тройката - 5 от 10 опита. Втори по резултанност е Кени Аделеке, завършил с дабъл-дабъл с отбелязаните от него 16 точки и овладени 10 борби. Тодор Стойков е с 14 точки, Кевин Крюгър е с 11, вкарани само през първото полувреме, Ненад Чанак има 7.

За "Лукойл Академик" не игра освободеният ден преди мача американец Тим Пикет. В деня на срещата му бе надерен заместник - това е друг американец - Тони Аткинс.