Дори и за непредубедения наблюдател е видима тенденцията на активизиране на дейността на правоохранителните органи и днешният ден не е изключение от тази констатация. Това каза министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова в предаването „Денят” на Дарик в коментар за очаквания през февруари технически доклад на ЕК за нашия напредък и в контекста на днешния арест на дупнишкия бизнесмен Пламен Галев. Ето какво още каза Грънчарова:

„Спомняте си, че когато тази акция срещу двамата господа Галеви беше стартирана и реализирана, преди може би месец или малко повече, имаше различни медийни интерпретации за ефекта от нея. Виждаме обаче, че говорим за едно много настъпателно усилие. Това е много важно и за органите, които събират доказателства и осъществяват контрол върху такъв тип дейност, за да покажат едно продължаващо усилие и конкретен резултат от него”, обясни Гергана Грънчарова.

Министър Грънчарова, помня добре вашите думи отпреди около две седмици или може би 20 дни, отново по повод акцията срещу братя Галеви. Тогава вие много ясно заявихте, че резултатите и успехът на тази акция ще се провери в съда, когато обвинението на прокуратурата издържи в съда, мисля че сме далеч от този момент.

„Оставам на същото мнение. Знаете, че не малко от ключовите дела се намират в съда. Надявам се до февруари и след това до лятото на следващата година тази цикличност у всеки един от нас да остави тенденция, но това зависи от самата съдебна система”.