Ако трябва да избираме между две злини – едностранно въвеждане на еврото и няколко дни трудни разговори по телефона с Брюксел и Франкфурт, и пълния хаос, който би настъпил след валутна атака след криза, аз бих избрал първото, заяви Николай Василев на въпрос, дали подкрепя едностранното въвеждане на еврото.

Министърът на държавната администрация и административната реформа критикува изказванията на Иван Костов, че държавата ще ощети търговците и производители на коледни сувенири, заради икономиите, които замисля правителството и обвинението, че всичко е ПР-кампания. Доводите на Василев срещу твърденията на Костов са, че харчейки безсмислено държавни пари „голяма част от парите отново ще изтекат зад граница, за да си купим поредните нови, вносни, стоки за Коледа, и тогава външния дефицит ще стане още по-голям”.

Според Николай Василев, най-важното нещо, което трябва да направи българското правителство по време на кризата е, да удържи валутния курс и добави, че ако не го удържим, нищо друго няма да има значение.

По отношение на вчерашния политически съвет на тройната коалиция Василев посочи, че НДСВ се е интересувало от удължаването на 12 месеца платеното майчинство.