Ръководството на Реал Мадрид взе окончателното решение да се раздели с немския наставник на отбора Бернд Шустер, съобщава вестник „Марка”.

От клуба официално потвърдиха новината, но не пожелаха да коментират повече подробности около отстраняването на Шустер от поста старши треньор на отбора.

Президентът на „белия балет” Рамон Калдерон ще трябва сериозно да се бръкне, за да плати обезщетението на Шустер.

Немският специалист няма да води нито едно от днешните занимания на отбора, като все още не е ясно кой ще води отборът на Реал Мадрид в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Зенит Санкт Петербург.

Фаворит за наследник на Бернд Шустер в Реал е бившият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос, който е в много добри отношения със спортния директор на „белия балет” Предраг Миятович, който стои в основата на отстраняването на немския специалист.

Според медиите в Испания Рамос е дал своето съгласие да поеме отбора, но трябва да бъдат уточнени някой детайли около договорът му и той почти сигурно ще изведе Реал Мадрид при гостуването на Барселона в дербито от 15-я кръг на Примера дивисион през уикенда.