Ливърпул разгроми с категоричното 4:0 Реал (Мадрид) на своя "Анфийлд" и по този начин се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига. Възпитаниците на Рафаел Бенитес се наложиха над испанския гранд в невероятен спектакъл, в който и двата отбора заложиха докрай на нападателния футбол. Гостите от Испания, които са най-титулувания клуб в европейския футбол, показаха много офанзивна игра и можеха да реализират, но Рейна на няколко пъти спасяваше отлично. Пред другата врата обаче Торес, Джерард на два пъти и резервата Досена бяха безпощадни и това доведе до разгромното 4:0 за Ливърпул. Освен това домакините можеха да вкарат и още голове, показвайки много вдъхновена игра през цялата среща.

Със завръщането на двамата си най-добри футболисти Торес и Джерард в титулярната единайсеторка, Ливърпул изригна и буквално разпердушини най-стабилната отбрана в испанската Примера Дивисион, която в десет поредни мача преди сблъсъка си с мърсисайдци бе допуснала само два гола. Фернандо Торес и Джерард преди почивката вкараха два спорни гола, които предизвикаха протестите на гостите, за да дадат солидна преднина на домакините. През втората част отново капитанът на "червените" още в самото начало реши всичко в сблъсъка с трети гол още в 47-ата минута. Досена пък оформи голеадата в самия край на мача, когато Хуанде Рамос бе оставил своя дефанзивен вал с човек по-малко, за да даде повече сила на авангарда си.

Гостите от Испания със сигурност ще са разочаровани от разгромната загуба, но въпреки това показаха, че са голям отбор, създавайки няколко положения пред вратата на Рейна. Снайдер на два пъти бе много близо до гола преди почивката, но испанският вратар на Ливърпул спасяваше ударите му. През втората част пък Игуаин вкара гол, който бе отменен правилно заради засада. Гаго с невероятен фалцов удар и Раул на два пъти също можеха да вкарат, но нямаха шанс.

След две добри положения на Торес и Джерард, които бяха отразени с вещина от Икер Касийяс, в 16-ата минута Торес отне изключително спорно топката от Пепе, като гостите претендираха за нарушение на бившия стрелец на кръвния враг Атлетико (Мадрид) срещу португалеца. Защитникът на гостите загуби равновесие в решителен момент и това позволи на Торес да комбинира с Каут и да излезе на празна врата, след което хладнокръвно да реализира за 1:0. След това испанският национал не пропусна да се заяде с феновете на бившия си градски съперник, като премина пред целия гостуващ сектор, сочейки номера на гърба си.

Само десетина минути по-късно Ливърпул увдои преднината си, като гостите отново дълго оспорваха съдийското решение, довело до гола. Арбелоа преминаваше Хайнце, който вдигна ръката си и отби топката. Реферът Де Блеекере се вслуша в съвета на помощника си от близката на положението страна и отсъди дузпа. От нея Джерард бе безпощаден за 2:0.

Само две минути след почивката отново Джерард реши мача с фантастичен гол. Той засече от въздуха центриране на Райън Бабел и остави Касийяс безпомощен за 3:0. Това позволи на домакините да намалят оборотите, а Бенитес да пусне в игра Лукаш Лейва и младия Джей Спиъринг. Гостите опитаха да върнат част от честта си, хвърляйки се в атаки, но в 89-ата минута получиха четвърти гол, дело на Досена. Италианският национал, който също влезе като резерва, вкара след пас на Маскерано оставил го на празна врата. Така Ливърпул изнесе поредната си невероятна продукция в европейските клубни турнири, която със сигурност ще влезе в историята на клуба.

ЛИВЪРПУЛ - РЕАЛ (МАДРИД) 4:0 (2:0)

1:0 - Торес (16)
2:0 - Джерард (28-д.)
3:0 - Джерард (47)
4:0 - Досена (89)
ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Арбелоа, Шкъртел, Карагър, Фабио Аурелио, Чаби Алонсо (60-Лукаш), Маскерано, Каут, Джерард (72-Спиъринг), Бабел, Торес (83-Досена)
РЕАЛ: Касийяс, Серхио Рамос, Пепе, Канаваро (64-Ван дер Ваарт), Хайнце, Гаго (77-Гути), Ласана Диара, Игуаин, Робен (46-Марсело), Раул, Снайдер
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Джерард, Маскерано, Досена (Ливърпул); Хайнце, Пепе, Марсело (Реал)
СЪДИЯ: Франк де Блеекере (Белгия)
СТАДИОН: "Анфийлд"