Димитър Бербатов бе оставен да почива преди натоварената програма на Юнайтед около коледните празници и в негово отсъствие Манчестър
Още в 3-та мин Карлос Тевес вкара петия си гол в последните 8 дни но ентусиазмът на Червените дяволи бързо се изпари и гостите постепенно започнаха да диктуват играта. Якобсен изравни в 32-та мин след центриране от фаул, а Курт вкара майсторски гол с глава за 1:2 в продължението на първото полувреме.

След почивката Руни успя да изравни в 56-та мин когато разстреля с мощен шут вратаря Заза за седмия си гол този сезон. С това попадение Юнайтед изравни рекорд в Шампионската лига като записа 19-ти пореден мач без загуба. В крайното класиране в група Е шампионът на Англия остана на първо място. Преди мача Кристиано роналдо, който също получи остана извън групата, показа на "Олд Трафорд" Златната топка, с която Франс Футбол го окичи миналата седмица.

В другия мач от групата Селтик се сбогува с евротурнирите с победа 2:0 над Виляреал. Испанците, които още миналия кръг си бяха осигурили място в следващата фаза, останаха с човек по-малко в 35-та мин. Нападателят гилермо Франко бе изгонен за удар с лакът в корем анаКолдуел. По това време Селтик вече водеше с 1:0 след гол на Малоуни, а макгийди затвърди победата с второ попадение попадение в 45-та мин.