Бойко Борисов е Политик на 2008 година. Това сочат резултатите от класация сред слушателите на Дарик радио и читателите на DarikNews. 6810 души са гласувалите в анкетата, 49% от тях посочват на първо място столичния кмет с 3332 гласа.
Останалите номинирани политици бяха: Меглена Кунева, Меглена Плугчиева и Сергей Станишев. Тази година за първи път беше предложена и опцията "няма политик на 2008 г.”.

Бойко Борисов е за трети път „Политик на годината”. Според регламента на класацията столичният градоначалник няма право да бъде номиниран повече.

Кметът на столицата и неформален лидер на партия ГЕРБ беше гост в предаването „Годината” на Дарик радио, където коментира и резултатите от анкетата. Високият процент на хора гласували с опцията, че няма политик на 2008 г. той обясни с неувереността на хората в институциите. „Този евроскептицизъм, тази неувереност на хората в институциите, в политическите партии, в парламента създава условия за тежки ситуации в страната”, каза Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ е готова да оглави протести срещу правителството, Борисов отговори, че досега такова нещо не е правено. „Ние сме политическа партия на работещи хора, на такива браншови организации, които искат в държавата да има спокойствие, защото те са инвестирали много пари в бизнеса си”, поясни кметът на София. Като пример той даде вчерашния протест на зърнопроизводителите и поясни, че изцяло е бил манипулиран от премиера и вътрешния министър. Бойко Борисов каза още, че, за разлика от правителството, София посреща голяма подкрепа от Европейската инвестиционна банка, и поясни, че има и други лостове, които могат да се използват срещу световната финансова криза.

В студиото той коментира и трагичния инцидент разиграл се преди дни в Студентски град, когато загина 20-годишния студент Стоян Балтов. „Трябва да се направят проверки и да се възстанови справедливостта в „Студентски град”, заяви кметът на София. Той поясни, че заради ситуацията около дискотека „Амнезия” е освободен от длъжност главният архитект на района. Борисов добави, че всички останали дискотеки се намират на територията на ВУЗ-ове и се стопанисват от бивши студентски активисти, и са подчинени на Министерството на образованието. Столичният кмет заяви, че осветлението, което са искали студентите, е разпоредено да се възстанови.

Бойко Борисов сам определи изказването си за Възродителния процес като най-големия си личен гаф за годината. „Защото не го мисля, а така излезе. И после дни наред трябваше да обяснявам”, сподели той. Но добави, че това признание не трябва да се счита като подаване на политическа ръка на ДПС.

Относно прогнозата му за България в ЕС през 2009 г. столичния градоначалник беше категоричен, че „никой не може да омаловажи членството ни в ЕС”. „Ние ще работим за пълна интеграция с Брюксел. Познавам хората там, толкова ни харесват, искат да видят, че българският народ проявява воля и желание за просперитет и съм убеден, че тези милиарди, които държат за нас, ще ни ги дадат”, завърши Борисов.